Hőszivattyú

A hőszivattyú egyre elterjedtebb fűtő-hűtő megoldás az otthonokban, de más ingatlanokban is, így például irodákban is kiváló szolgálatot tesz. Mindemellett sokat is spórolunk vele és rendkívül biztonságos.

hoszivattyu

Miért érdemes a hőszivattyú beüzemelése az ingatlanba?

A hőszivattyú a víz melegítésére és hűtésére egyaránt használható, ráadásul rengeteg energiát megtakarítunk vele. A berendezés azért is annyira környezetbarát, mert a természetben fellelhető energia nagy része kinyerhető általa, évszaktól függetlenül. Ami azt jelenti, hogy akár -25 oC-on is képes a környezet hőenergiáját begyűjteni, és felhasználni a lakás fűtése során.

Hogyan működik?

A hőszivattyú tulajdonképpen elvonja környezetéből a hőmérsékletet, majd annak hőfokát feltornázva többlet energiával fűt az otthonokban, illetve meleg vízzel is ellátja a lakást.

Kínálatunkban levegő-víz és víz-víz típusú hőszivattyúkat forgalmazunk. Mindegyiknek megvan a maga előnye, nézzük, mi is különbözteti meg a kettőt egymástól.

hoszivattyu01

Levegő-víz

A levegő-víz működési elvű hőszivattyúk a környezet levegőjéből nyerik ki az energiát, így a már említett -25 oC-os hőmérsékleten is kellő mennyiségű hőt képes kinyerni és felhasználni az ingatlanban. A levegő-víz hőszivattyú másik nagy előnye, hogy gyorsan beüzemelhető, hiszen nem kell hozzá felásni a kertet, illetve elkerülhető vele a kútfúrás is. Nem kell hozzá gázterv, gázkémény, gázbekötés, nem kell tartani a szén-monoxid mérgezéstől és nem robban fel.

Víz-víz

Ahogy a neve is árulkodik, a fűtéshez szükséges energiát az ingatlan közelében lévő felszíni vizekből vagy a talajvízből nyeri. Természetesen az ideális közeg a talajvíz, hiszen a felszíni vizek szennyezettsége eltérő, illetve fennáll az algásodás veszélye is. Éppen ezért érdemes elsősorban talajvízből kivonni a hőt, amelyet a víz-víz működésű rendszer vizes hőszivattyúval tesz meg. A talajvíz azért olyan hatékony, mert évszaktól függetlenül közel 10 oC-os, amely rendkívül ideális hőmérséklet a hőszivattyú rendszer működése szempontjából.

A beszerelés előtt néhány fontos vizsgálatot kell elvégezni, hogy kiderüljön, az Ön környezete alkalmas-e hőszivattyú általi hő kinyerésére. Így például, hogy kellő mennyiségben és minőségben áll-e rendelkezésre a talajban víz.

Ha szeretne többet megtudni hőszivattyú rendszereinkről, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!