Víztisztító

Miért van szükség a víz tisztítására?

A víz az élet alapvető eleme. Ezért nagyon fontos, hogy mindig kellő mennyiségű és minőségű folyadékot fogyasszunk nap mint nap. Magyarországon a csapból folyó víz minősége sajnos nem a legjobb, ami nincs jó hatással sem egészségünkre, sem háztartásunkra. Éppen ezért fontos a víztisztító berendezések beüzemelése az otthonokban.

viztisztito

Milyen víztisztító eszközökre van szükség?

Több megoldás létezik, rengeteg a lehetőség. A Solterm Kft.-nél mindig az adott ingatlan adottságainak megfelelő víztisztító berendezéseket ajánlunk ügyfeleinknek.

Szűrőházak

A víztisztítás központja, amelynek köszönhetően a csapból már minőségileg tiszta víz folyik ki. Számos típusú létezik, műanyag és rézfejes, illetve nem csak a lakóházakba, hanem ipari felhasználásra alkalmas víztisztító szűrőházakat is találunk a Solterm Kft. választékában. Nemcsak hideg-, hanem melegvíz szűrésére is alkalmasak.

Vízkezelők

Különböző berendezésekhez, különféle kémiai és fizikai anyagok eltávolítására jók. Így például külön vízkezelő berendezés kapható mosógéphez, mosogatógéphez, bojlerhez és más fűtőberendezésekhez. A legtöbb vízkezelő elsősorban a kemény víz ellen védekezik, vagyis késlelteti a keménységet okozó karbonátok lerakódását a fűtőszálakon és hőcserélőkön. Léteznek olyan aktívszenes szűrőbetétek is, amelyek a vízben található klórt, rákkeltő vegyületeket, illetve íz- és illatrontó anyagokat szűrik ki.

Vízlágyító berendezések

Hazánkban talán az egyik legnagyobb vízegészségügyi probléma a víz keménysége. Ez pedig nem csak szervezetünknek, hanem a háztartási berendezéseknek sem tesz jót – nem beszélve a vízkőről, ami minden háziasszony rémálma. Mivel a vízkő meleg közegben szaporodik a leginkább, ezért a kazánokban, vízmelegítőkben és mosógépekben okozza a legnagyobb kárt. Ezek elkerülésére alkalmasak a vízlágyító berendezések, amelyek megakadályozzák a vízkövesedés folyamatát.

Lebegőanyagot szűrő betétek

A szűrő betétek elsődleges szerepe – ahogy nevük is elmondja – hogy a vízben megszűrjék a káros anyagokat. Létezik eldobható és örökéletű is, mindenki maga dönti el, melyiket választja.

Konyhai alkalmazású szűrő

Ezt a fajta szűrőt a konyhában hasznosítjuk. Asztali- és csapra szerelhető változat közül lehet választani, de mindkettő képes eltávolítani az ízt- és szagot befolyásoló szerves vegyületeket, illetve a klórt is.

Fordított ozmózis rendszer

Egy lépésben képes eltávolítani a vízben található baktériumokat, vegyszereket, vírusokat. Számos előnnyel rendelkezik, így állandó minőségű víz folyik majd a csapból akkor is, ha az ingatlan vízvezetékrendszere meghibásodik, vagy egyéb vízszennyezés történik.

Szeretne Ön is tiszta vizet önteni a pohárba? Akkor keressen minket elérhetőségeinken!