Napkollektor

Napjainkban a környezetbarát megoldások egyre népszerűbbek, hiszen nem csak Földünknek, hanem pénztárcánknak is jót teszünk velük. A napelem mellett a napkollektor a második legnépszerűbb épületgépészeti berendezés, amellyel hatékonyan begyűjthető a Nap energiája és hasznosítható minden ingatlanban – és ezzel rengeteget meg is spórolunk.

napkollektor

Mire jó a napkollektor?

Olyan környezetbarát berendezés, amely a Nap sugarait képes összegyűjteni, majd azt hasznosítja az ingatlanokban hőenergia formájában. Így alkalmas fűtésre és vízmelegítésre is. Rendkívül tartós és masszív anyagból készült, így nagyon jól ellenáll a külső időjárási viszonyoknak télen-nyáron. Számos előnnyel rendelkezik, környezetbarát, és beállítása után teljesen önállóan dolgozik, így nem kell folyamatosan ellenőrizni és állítgatni.

Mennyi idő után térül meg az ára?

Aki zöld megoldásokban gondolkozik, nemcsak környezetével, hanem pénztárcájával is jót tesz. A napkollektoros berendezések költséges beruházásnak tűnnek, pedig áruk idővel bőven megtérül, ez általában 6-8 év közé tehető. Ami a napkollektor átlagéletkorához képest nem sok, hiszen egy hagyományos berendezés akár 30 évig is tökéletesen üzemel.

És mi van akkor, ha nincs elég fény odakint?

Természetesen a napkollektor úgy kerül beállításra, hogy a nem túl ideális időszakban (tél, felhős ég) is kellő energiát gyűjtsön be. Mivel a napkollektor rendszerhez tartozik egy ún. puffer tároló, ezért az abban eltárolt energiát a tél legborúsabb napjain is fel tudja használni, vagyis Ön soha nem marad meleg víz és fűtés nélkül.

napkollektor01

A Solterm Kft. kétféle napkollektort ajánl ügyfeleinek:

Vákuumcsöves napkollektor

A vákuumcsöves napkollektor elsősorban a téli időszakban fejti ki jó tulajdonságait, hiszen szórt fényben is kitűnően képes energiát termelni. Ez azért olyan jó, mert a téli hónapokban nem olyan erős a nap fénye, mint az év többi részében, ám a vákuumcső képes ellenállni akár a 25 mm-es jégesőnek is. A vákuumcsöves napkollektor két csővel rendelkezik, egy külsővel és egy belsővel. Működés közben a két cső között elvont levegő okozta vákuum egész évben hasznosítja a napenergiát, ezt a külső hőmérséklet pedig egyáltalán nem befolyásolja.

Síkkollektor

A Solterm Kft.-nél többféle síkkollektor kapható, amelyek közül a mindenki számára legideálisabb típust ajánljuk. A napkollektorok között a síkkollektor is több jó tulajdonsággal rendelkezik, így például, a vákkumcsöves napkollektorhoz hasonlóan, a síkkollektor is hőmérsékletnek ellenálló szigeteléssel rendelkezik. Így a leghidegebb téli napon is képes megfelelő mennyiségű energiát begyűjteni otthona számára.

Érdeklik a napkollektor rendszerek? Hívjon minket vagy írjon nekünk online!